İnsanlık var olduğu sürece yaşayacak sektörlerden birisi inşaat sektörüdür. Ancak inşaat sektörü gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorundadır. Çünkü gelişen teknoloji inşaata hem kalite hem de hız getirmektedir. Deprem riskinin büyük olduğu ülkemizde kaliteli bina inşaatı için nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinde mesleki eğitimin önemi inkar edilemez.
İnşaat Teknolojisi alanı altında yer alan Mimari Yapı Teknik Ressamlığı, Statik Yapı Teknik Ressamlığı, İç Mekan Teknik Ressamlığı, Çelik Yapı Teknik Ressamlığı, Yapı Dekorasyonculuğu, Restorasyon, Yapı Yalıtımcılığı, Yapı Zemin ve Beton Labaratuvarcılığı, Yapı Yüzey Kaplamacılık, Ahşap Doğrama ve Kaplamacılık, Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık, PVC Doğrama İmalat ve Kaplamacılık ve Yapı Duvarcılığı dallarının yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim-öğretim verilen bir alandır.
Amacı: İnşaat teknolojisi altında inşaat uygulamalarında yer alan mesleklerde, öğrencileri sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış, nitelikli meslek ara elemanları olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Okulumuz, İnşaat Teknolojisi alanında Mimari Yapı Teknik Ressamlığı dalı olarak tek dalda eğitim-öğretim verilmektedir.
Mimari Yapı Teknik Ressamlığı Dalı; konut, sanayi, köprü, yol, tünel, baraj gibi tüm inşaat projelerini çizebilme, çizilmiş projeleri okuyabilme, maket, rolöve, metraj, keşif yapabilme gibi bilgileri kavrayıp uygulama becerilerini kazandırmaya yönelik eğitim-öğretim veren bir daldır.
Alanımızda 34'ü Anadolu Teknik ve 116'sı Anadolu Meslek olarak 150 öğrenci bulunmaktadır.
Öğrencilerimiz, teknik çizim, mimari çizim, bilgisayarlı çizim, ahşap-kagir ve bina maketleri atölyelerinde uygulamalı olarak eğitim almaktadırlar. Alanımız öğrencileri, İnşaat Teknolojisi alanıyla ilgili gezi, fuar ve maket yarışması gibi faaliyetlere katılmaktadır. Ayrıca alanımız öğrencileri Erasmus + projesi kapsamında Avrupa da alanlarıyla ilgili deneyim kazanabilmektedirler. 2018-2019 Eğitim-öğretim yılında 16 öğrencimiz öğretmenleri refakatinde Erasmus + projesi kapsamında Avusturya ve Almanya gibi ülkelere giderek eğitsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunarak Avrupa deneyimi kazanmışlardır.
İş Bulma Olanakları: Türkiye'deki toplam yatırımların %50 sini inşaat sektörü oluşturmaktadır. İnşaat sektörü kendisine bağlı 200'den fazla alt sektörün üretime geçmesini sağlamaktadır. Ayrıca pek çok inşaat firması uluslararası alanda, uluslararası standartlarda hizmet üretmekte ve yurt dışına ihraç etmektedir. İnşaat sektöründe iş bulma olanakları oldukça yüksektir. Türk inşaat firmalarının yurt dışında iş almaları bu meslek için yurt dışında da çalışma imkanını beraberinde getirmektedir. İnşaat Teknolojisi alanında eğitim görenlerin; mühendislik ve mimarlık bürolarında, müteahhitlik ve müşavirlik veren kuruluşlarda, Yapı Denetim firmalarında, İnşaat laboratuvarlarında ayrıca Devlet Su İşleri, Devlet Demir Yolları, Karayolları, Köy Hizmetleri, Tapu Kadastro, Bayındırlık İl, Bölge ve Şube Müdürlükleri ve Belediye gibi kamu kuruluşlarında teknik eleman olarak çalışma şansları vardır.
Eğitim ve Kariyer İmkanları: Meslek lisesinden sonra TYT ve AYT sınavında başarılı olan öğrenciler, lisans ya da ön lisans programlarının inşaatla ilgili alanlarında devam edebilirler. Ön lisans programlarından yapı ressamlığı, inşaat teknolojileri, mimari restorasyon, gemi ve yat tasarımı, harita kadastro, iş güvenliği ve itfaiyecilik vb. gibi alanlarda eğitim alabilirler. Ön lisans programlarını başarıyla bitiren öğrenciler ÖSYM'nin açtığı DGS(Dikey Geçiş Sınavı) ye girerek mimarlık, İnşaat mühendisliği, iç mimarlık ve iç mimari ve çevre tasarımı gibi lisans programlarına geçiş yapabilirler. Eğitimlerini tamamladıktan sonra iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, inşaat teknolojisi alanı ile ilgili işletmelerde ve Kamu Kuruluşlarında kariyer yapabilirler.